Conditions of Use

ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, καλό είναι να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις που εφαρμόζονται για την χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι κάτωθι όροι αποτελούν νομική συμφωνία μεταξύ του εκδοτικού οίκου και του αγοραστή για τα προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας www.musicbooks.gr του εκδοτικού οίκου «musicbooks». Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους όρους, δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε στην αγορά.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Πωλητής: Ως πωλητής ορίζεται η musicbooks.gr που στο εξής θα αναφέρεται ως «Εκδοτικός Οίκος». Αγοραστής: ως αγοραστής ορίζεται η εταιρεία η οποία προβαίνει στην παραγγελία προϊόντων, στο εξής «αγοραστής». Προϊόντα: ως προϊόντα ορίζονται τα αντικείμενα εκείνα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου και είναι διαθέσιμα προς πώληση, στο εξής «προϊόντα»

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΟΡΩΝ

Οι Όροι Χρήσης που ισχύουν από την στιγμή που ο αγοραστής τους δέχθηκε διέπουν την αγορά και λειτουργούν ως σύμβαση αγοράς. Πριν από την επόμενη αγορά, ο εκδοτικός οίκος μπορεί να έχει ενημερώσει τους Όρους Χρήσης χωρίς κοινοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τους ισχύοντες όρους κάθε φορά.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ο εκδοτικός οίκος δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών, που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες, από το ηλεκτρονικό κατάστημα υπηρεσίες, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

ΤΙΜΗ

Οι τιμές που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνουν όλους τους φόρους ή τις χρεώσεις (φόροι που μπορεί να ισχύουν για την αγορά). Οι τιμές που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνουν δαπάνες σχετικά με την παράδοση. Οι δαπάνες παράδοσης θα προστεθούν στο ποσό της αγοράς σας και θα εμφανίζονται στο τέλος. Θα έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε όλες τις δαπάνες παράδοσης που ισχύουν για την αγορά σας προτού επιβεβαιώσετε τη αγορά.

Κάνοντας κλικ στην επιλογή «ολοκλήρωση αγοράς» ή στο ανάλογο κουμπί, η παραγγελία εκ μέρους του αγοραστή γίνεται δεσμευτική. Αν ο εκδοτικός οίκος αποδεχθεί την παραγγελία, ο αγοραστής θα δει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στην οθόνη του υπολογιστή. Η σύμβαση αγοράς ολοκληρώνεται με αυτό το μήνυμα.

ΑΓΟΡΑ

Στην περίπτωση που ο αγοραστής ψάχνει για κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να χρησιμοποιήσει την «αναζήτηση», που θα τον οδηγήσει κατ' ευθείαν στη συγκεκριμένη επιλογή. Ο εκδοτικός οίκος κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να αποκλεισθούν περιπτώσεις λαθών σε τιμές και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά προϊόντων και δεν μπορεί να εξασφαλισθεί, ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση - αναγραφή της τιμής ενός προϊόντος. Για την καλύτερη ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αγορών, εφόσον ο αγοραστής διαπιστώσει ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήσει στην παραγγελιά του να επικοινωνήστε μαζί στο (0030) 6948.888.444 ή μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου. Κατά την παραγγελία των προϊόντων θα πρέπει να έχει γνώση των χαρακτηριστικών των προϊόντων που έχει παραγγείλει, την καταλληλότητα για την χρήση για την οποία τα προορίζει. Γι' αυτό πρέπει να επιλέξει με προσοχή το κάθε προϊόν και να βεβαιωθεί ότι είναι αυτό που πράγματι επιθυμεί. Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη συμβατής χρήσης αυτών. Μετά την επεξεργασία της παραγγελίας από το τμήμα ηλεκτρονικών αγορών, ο αγοραστής θα λάβει επιβεβαιωτικό email για την παραγγελία. Σε περίπτωση που στη παραγγελία προκύψει κάποια εκκρεμότητα τότε θα αποσταλεί αντίστοιχο email. Εναλλακτικά θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα τηλέφωνα που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή ή την καταχώρηση της παραγγελίας στο site μας. Δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης αυτών των ενημερώσεων, η αποστολή των οποίων, αποτελεί προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας. Τα email αυτά σας καλούμε να φροντίζετε να μπορούν να φτάσουν σε εσάς και να τα διατηρείτε καθ' όλη την διάρκεια της συναλλαγής μας. Είναι υποχρέωσή σας, σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε τα σχετικά email, σύμφωνα με τους γενικούς όρους 4.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ

Ο επισκέπτης - χρήστης των σελίδων και υπηρεσιών του διαδικτυακού αυτού τόπου, οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία.

Ο επισκέπτης - χρήστης ηλεκτρονικού καταστήματος αποδέχεται ότι δεν θα χρησιμοποιεί τις σελίδες και το ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδοτικού οίκου για:

 1. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις.
 2. Αποστολή - μαζική αποστολή με email με σκοπό διαφημιστικούς λόγους χωρίς τη συγκατάθεση του παραλήπτη.
 3. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο δεν έχετε δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας)
 4. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων.
 5. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών
 6. Ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων.
 7. Παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο.
 8. Συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.
 9. Διακίνηση πειρατικού λογισμικού που διέπουν τις συναλλαγές μας, να μας ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Ο κίνδυνος μεταβιβάζεται από τον εκδοτικό οίκο μας στον αγοραστή κατά την αποστολή των προϊόντων. Η κυριότητα του προϊόντος δεν μεταβιβάζεται στον αγοραστή μέχρι η εταιρεία να λάβει το αντίτιμο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Στο πλαίσιο της ομαλής διαδικασίας των συναλλαγών ο εκδοτικός οίκος αναλαμβάνει την παράδοση της παραγγελίας στον χώρο που επιθυμεί ο αγοραστής. Ο αγοραστής θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς από την εταιρεία ταχυμεταφοράς ή τον εκδοτικό οίκο για την ακριβή μέρα και ώρα παράδοσης.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο εκδοτικός οίκος ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους. Το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Τέλος, ο εκδοτικός οίκος ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Μέχρι ο αγοραστής να καταβάλει εξ ολοκλήρου το αντίτιμο, ο εκδοτικός οίκος παρακρατεί την κυριότητα των προϊόντων.

Τα προϊόντα που υπόκεινται σε παρακράτηση κυριότητας δεν δύνανται να ενεχυριάζονται ή να μεταβιβάζονται ως εγγύηση σε τρίτους πριν από την συνολική καταβολή του αντιτίμου. Αν ο αγοραστής δεν εκπληρώσει την υποχρέωση του για την καταβολή του αντίτιμου, τότε η εταιρεία δικαιούται να επικαλεστεί την παρακράτηση κυριότητας και να υπαναχωρήσει από την σύμβαση.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Ο εκδοτικός οίκος εγγυάται ότι το προϊόν θα παραδοθεί σε άριστη κατάσταση στον χρόνο και στον τόπο που έχει οριστεί. Αν εμφανιστεί ελάττωμα στο προϊόν που οφείλεται σε σφάλμα του εκδοτικού οίκου, τότε αυτός οφείλει να επανορθώσει αντικαθιστώντας το ελαττωματικό προϊόν δωρεάν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα ή να αποζημιώσει τον αγοραστή.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Η παραγγελία δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

Το προϊόν δεν βρίσκεται σε ικανό απόθεμα στις αποθήκες κι έχει καθυστερήσει να σταλεί από τον προμηθευτή. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα επικοινωνήσει ο εκδοτικός οίκος με τον αγοραστή για να ρωτήσει εάν θέλει την παραγγελία χωρίς αυτό το προϊόν ή αν θέλει κάποιο εναλλακτικά. Το είδος αυτό θα σταλεί αμέσως μετά την παραλαβή του στις αποθήκες.

Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελίας . Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) επικοινωνία (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή π.χ. τα στοιχεία σας που έχουν καταχωρηθεί δεν είναι σωστά ενημερωμένα.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις κάτωθι περιπτώσεις:

 1. Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελίας μπορεί ο αγοραστής να κάνει πίσω «back» και να αφαιρέσει τις ποσότητες των προϊόντων από το καλάθι πατώντας στο κουμπί «αφαίρεση».
 2. Εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν μπορείτε να καλέσει το (0030) 6948.888.444 και ένας συνεργάτης θα αναλάβει την ακύρωσή της παραγγελιάς σας.
 3. Μετά την παραλαβή του προϊόντος, μπορεί να καλέσει στο (0030) 6948.888.444 ή να επικοινωνήσει μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου, εξηγώντας το λόγο που επιθυμεί την ακύρωση της παραγγελίας. Ένας συνεργάτης θα τον εξυπηρετήσει άμεσα και θα τον ενημερώσει για όλες τις επιλογές.
 4. Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει ήδη τιμολογηθεί και ο αγοραστής επιθυμεί την ακύρωση της τότε πρέπει να επικοινωνήσει στο (0030) 6948.888.444 και να δώσει τα στοιχεία της παραγγελίας. Ωστόσο, η κατάσταση (status) της παραγγελίας δεν θα αλλάξει στη σελίδα του λογαριασμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Κατά την παράδοση ο αγοραστής πρέπει να ελέγξει αν υπάρχουν ορατά σημάδια φθοράς στην συσκευασία του προϊόντος, πριν υπογράψει την απόδειξη παραλαβής. Στην περίπτωση που εντοπίσει τέτοια σημάδια πρέπει να το δηλώσει αμέσως. Αν ο αγοραστής αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάποιο από τα προϊόντα, μπορεί να επικοινωνήσει με τον εκδοτικό οίκο για ερωτήσεις σχετικά με την παραγγελία ή για βοήθεια. Ο αγοραστής έχει δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε και να ζητήσει την αντικατάστασή τους σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του εκδοτικού οίκου παραδόθηκαν προϊόντα άλλα ή ουσιωδώς διαφορετικά από αυτά που παραγγέλθηκαν.

Ο εκδοτικός οίκος ευθύνεται για αποζημίωση σε περίπτωση έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας ή ύπαρξης ελαττώματος μόνο αν αυτό έχει προκληθεί από υπαιτιότητα του, οπότε και δεν ευθύνεται για ελαφρά αμέλεια. Ο αγοραστής μπορεί να ανακαλέσει την σύμβαση αγοράς και να ζητήσει την επιστροφή χρημάτων εντός 14 ημερολογιακών ημερών σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε ελάττωμα στο προϊόν ή λείπει συμφωνημένη ιδιότητά του.

Προϋπόθεση για την επιστροφή είναι τα προϊόντα που θα επιστραφούν να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, δηλαδή να μην εμφανίζουν σημάδια φθοράς ή καταστροφής, πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση, ώστε να είναι ο εκδοτικός οίκος σε θέση να τα μεταπωλήσει. Αν τα προϊόντα που πρόκειται να επιστραφούν παρουσιάζουν σημάδια φθοράς λόγω σφάλματος του αγοραστή, τότε ο αγοραστής πρέπει να καταβάλει τα έξοδα για την αποκατάσταση.

Όλες οι επιστροφές πρέπει να συνοδεύονται από τη γνήσια απόδειξη. Η έλλειψη των παραπάνω στοιχείων μπορεί να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την επιστροφή ή την ανταλλαγή ή να έχει ως αποτέλεσμα την εφαρμογή πρόσθετων χρεώσεων.

ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ

Σε περίπτωση επέλευσης γεγονότων ανωτέρας βίας, δηλαδή γεγονότων που δεν μπορούν να αποτραπούν ούτε με ενέργειες άκρας επιμέλειας και σύνεσης, ο εκδοτικός οίκος δικαιούται να αναστείλει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του κατά το μέτρο και το χρόνο που τα ως άνω γεγονότα παρεμποδίζουν την εκπλήρωσή τους. Ο εκδοτικός οίκος δεν θεωρείται ότι παραβιάζει τις συμβατικές υποχρεώσεις του κατά το διάστημα αυτό. Η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων δεν δημιουργεί δικαίωμα ή αξίωση εκ μέρους του αγοραστή, εφόσον τεκμηριώνεται η ύπαρξη του γεγονότος. Προς τούτο ο εκδοτικός οίκος εντός 5 ημερών από τότε που συνέβη το περιστατικό θα το γνωστοποιήσει εγγράφως στον αγοραστή. Ο εκδοτικός οίκος μας έχει φροντίσει να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των ζημιών που οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδοτικού οίκου και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του δικαιούχου. Εξαιρείται η εκτύπωση μέρους του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου, με αποκλειστικό σκοπό την υποβολή παραγγελίας ή τη χρήση του για αγορές. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο αγοραστής μπορεί να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου ελεύθερα χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Αν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια αγορά ή να επικοινωνήσει με την εταιρεία, είναι απαραίτητο να παρέχει ορισμένες πληροφορίες που σχετίζονται με Προσωπικά Δεδομένα (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση, κ.λ.π). Αυτά τα στοιχεία θα ζητηθούν κατά την εγγραφή ή κατά την πρώτη σας αγορά. Σε επόμενες αγορές θα ζητηθεί μια απλή επιβεβαίωση, ορισμένων από τις παραπάνω πληροφορίες. Αυτές δεν διανέμονται σε κανένα άλλο πρόσωπο φυσικό ή νομικό, που δεν συνδέεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες του, για ανεπιθύμητη επικοινωνία ή για να αποσταλεί διαφημιστικό υλικό το οποίο δεν έχει ζητήσει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά από έγκριση του χρήστη. Όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με παραγγελίες και προσωπικά στοιχεία κάθε μέλους, είναι εμπιστευτικά και κωδικοποιημένα, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν άλλον, έκτος από τον εκδοτικό οίκο. Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδοτικού οίκου λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, τηρεί με ασφάλεια τα προσωπικά δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα ο αγοραστής είναι εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία του και διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σχέσης.

Όπως τα περισσότερα sites στο διαδίκτυο έτσι και αυτό του εκδοτικού οίκου χρησιμοποιεί cookies ώστε να έχει πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες κάθε φορά ο αγοραστής περιηγείται με κάποιον web browser. Χωρίς την χρησιμοποίηση των cookies δεν μπορεί να ληφθεί παραγγελία. Παράλληλα τα cookies επιτρέπουν στον εκδοτικό οίκο να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες όπως: κατάσταση παραγγελιών, προσωπικές ρυθμίσεις, αποθήκευση αντικειμένων στο καλάθι ή στην λίστα υπενθύμισης. Τα cookies είναι αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης που μεταβιβάζονται στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών του αγοραστή κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε ιστοσελίδες, διαμέσου του διαδικτύου.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που αποστέλλει ο Web browser στον Web server. Ο browser αποθηκεύει το μήνυμα σε ένα αρχείο text, το οποίο αποκαλείται ¨cookie.txt¨ και το μήνυμα αποστέλλεται ξανά στον server κάθε φορά που ο browser αναζητά μια σελίδα από αυτόν. Στις ρυθμίσεις του browser ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει να εμποδίσετε τον browser από το να δέχεται νέα cookies ή να ρωτάει κάθε φορά που ένα νέο cookie πρόκειται να εγκατασταθεί στον σκληρό σας δίσκο. Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζει ο αγοραστής πως αν επιλέξει να εμποδίζει τα cookies από το να αποθηκευτούν στον σκληρό δίσκο, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιες σημαντικές υπηρεσίες του καταστήματος . Στο cookie δεν διατηρούνται και δεν μεταφέρονται ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία. Η μόνη πληροφορία που διατηρείται είναι ο κωδικός πελάτη που διατηρείται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, ώστε το τελευταίο να μπορεί να τον αναγνωρίσει αυτόματα σε μελλοντικές επισκέψεις του.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων και των ηλεκτρονικών συναλλαγών ο εκδοτικός οίκος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ο εκδοτικός οίκος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL: True Business ID της εταιρείας GeoTrust, με κρυπτογράφηση 256-bit (την πιο ισχυρή σήμερα), για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Παράλληλα, το συγκεκριμένο SSL πρωτόκολλο διασφαλίζει την συναλλαγή με εγγύηση ύψους 250.000 Δολάρια Η.Π.Α. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβάνοντας τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και την διεύθυνσή σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους στο Internet.

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (web sites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers).

Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ EMAILS (NEWSLETTERS)

Ο εκδοτικός οίκος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL: True Business ID της εταιρείας GeoTrust, με κρυπτογράφηση 256-bit (την πιο ισχυρή σήμερα), για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά emails. Δεν ευθύνεται αν τα newsletters δεν παραδοθούν στον προορισμό τους, αν και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τους ISP's (Internet Service providers) για την παράδοση. Τα newsletters μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί. Στην περίπτωση που ο αγοραστής επιθυμεί να μην λαμβάνει πλέον ενημερωτικά newletter ή επιθυμεί να διαγραφεί από το σύστημα αποστολής, μπορεί να ενημερώσει την εταιρεία χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας του site.